Wij steunen...

De netto opbrengst van de Schapendriftrun wordt ieder jaar geschonken aan goede doelen die we als organisatie kiezen. Doorgaans kiezen we een doel ver weg, bijvoorbeeld ontwikkelingshulp, en een maatschappelijk lokaal doel. 


 

Hans Blankenberg herdenkingsmonument

Afgelopen jaar werd de Hans Blankenberg Memorial Tour georganiseerd, zie https://rtvnunspeet.nl/lokaal-nieuws/hans-blankenberg-memorial-tour/.

In overleg met de initiatiefnemers, familie van de verzetsstrijder en lokale ondernemers verlenen wij steun aan restauratie van het grafmonument op de algemene begraafplaats aan de Uddelerweg in Elspeet. Er wordt een speciale wandeltocht georganiseerd om het onderwerp extra aandacht te geven op de dag van de Schapendriftrun. Het is de bedoeling dat het gerestaureerde monument wordt onthuld wanneer de familie in Nederland aanwezig is voor de herdenking van 75 Jaar Bevrijding. 

 


 

Twee 'Elspeetse' families die zich inzetten voor de 'verre naaste'.

Dit jaar steunen we twee families die zich inzetten voor ontwikkelingsgebieden ver buiten Nederland. 

De familie Van Asselt - Noordmans (Gerard en Alice) zijn met hun gezin in Zambia. Daar zetten zij zich via de organisatie 'Operatie Mobilisatie in voor ontwikkelingshulp en zendingswerk in Zambia. Voor meer informatie: www.vanasseltsinafrika.nl 

De familie Beukers (Hans en Gerline) wil graag opnieuw als gezin voor langere tijd naar Papoea-Nieuw-Guinea voor de stichting Wycliffe Bijbelvertalers. Voor meer informatie: www.beukers-papoea.nl