Herken je je in een van de volgende uitspraken?

"Hardlopen? Lijkt me wel leuk, maar ik zou niet weten hoe ik moet beginnen."

"Rennen? Misschien wel goed voor m'n conditie, na 100 meter ben ik al doodmoe."

"Ik heb al vaak geprobeerd te gaan hardlopen, maar ik heb geen motivatie."

"Ik ben bang voor blessures, daarom blijf ik lekker thuis op de bank zitten."

"Als ik anderen zie lopen, denk ik: dat lukt mij nooit."

"Als ik er gezonder van wordt, wil ik wel hardlopen, maar ik wil ook m'n voeding erop aanpassen."

Dan had je mee kunnen doen aan de STARTERSCLINIC voor beginnende hardlopers... wie weet komt er later een vervolg.

Gerwin van Triest uit Elspeet heeft veel ervaring met hardlopen en allerlei andere sporten. Niet alleen als hobby, maar ook professioneel, vanuit zijn achtergrond als beroepsmilitair. Daarnaast heeft hij door de jaren heen veel informatie verzameld en gelezen over hardlopen en een daarbij passend voedingspatroon. Naast de fysieke kant van het hardlopen, heeft hij ook aandacht voor de mentale aspecten die een belangrijke rol spelen.

Voorafgaand aan de Schapendriftrun verzorgt Gerwin een hardlooptraining van 8 avonden voor beginners. Ben je al wel actief hardloper, maar wil je je trainingen meer inhoud geven? Ook dan ben je welkom. Het doel van de training is om op een gezonde en verantwoorde manier te leren hardlopen. Niet als straf voor jezelf, maar als ontspanning en met aandacht voor een goede balans van lichaamsbeweging, voeding en mentale beleving.

Wanneer: maandagavond 30 januari startavond met uitgebreide uitleg, 6, 13, 20, 27 februari en 6, 13, 20 maart vanaf 19:30 uur tot ca. 20:30 uur. Update: Er zijn 2 extra groepen van start gegaan: vanaf dinsdag 31 januari 09:00 uur en vanaf zaterdag 28 januari 09:00 onder leiding van Cor van Asselt. Het totaal aantal deelnemers is opgelopen tot maar liefst 50! Daar zijn we erg blij mee!

Waar: eerste avond in de kantine van Rimondia, Kleine Kolonieweg 94 in Elspeet, andere avonden starten vanaf het kerkplein in Elspeet.

Kosten deelname: € 35,- voor 8 avonden, inclusief deelname aan de Schapendriftrun (keuze uit 3,5 - 5 - 10 km), de opbrengst is voor het goede doel.

Resultaat: iedere deelnemer die minimaal 6 avonden meetraint en tijdens de Schapendriftrun de finish van het startersparcours binnen een half uur haalt (3,5 km.) ontvangt een deelnamecertificaat.

Inschrijven: (Wil je je opgeven voor de clinic of heb je er vragen over? Neem dan contact op met Gerwin van Triest via gerwinvantriest@gmail.com of een pb via facebook.) Inschrijven is helaas niet meer mogelijk... wie weet komt er later een vervolg.