Ben je een startende hardloper, heb je al lang niet meer gelopen, of vind je het gewoon leuk om in groepsverband te trainen? Doe dan mee met de hardloopcursus van 10 weken!

Voorafgaand aan de Schapendriftrun verzorgen Gerwin van Triest (met medewerking van Wichert Stoffer) en Cor van Asselt samen met André Bleijenberg een hardloopcursus van 10 weken voor iedereen die wil deelnemen aan de Schapendriftrun.

Wanneer: 

Gerwin van Triest verzorgt trainingen op maandagavond vanaf 7 januari t/m 11 maart vanaf 19:30 uur tot ca. 20:45 uur. Incidenteel en afhankelijk van het aantal deelnemers wordt Gerwin ondersteund door Wichert Stoffer.

Cor van Asselt en André Bleijenberg gaan op de zaterdagochtenden vanaf 5 januari t/m 9 maart van 08:30 uur tot ca. 09:45 trainingen verzorgen.

Waar: op de maandagavonden starten bij fysiotherapie Midden Veluwe, Apeldoornseweg 25 in Elspeet. Hier wordt een ruimte beschikbaar gesteld waar je tijdens de training spullen kunt achterlaten. De ruimte wordt afgesloten, maar wij adviseren om geen waardevolle spullen achter te laten. Op de zaterdagochtenden starten vanaf het parkeerplaatsje achteraan het verharde deel van de Schapendrift (of vanaf Cor thuis aan de Merelweg).

Kosten deelname: € 37,50 voor 10 trainingen, inclusief deelname aan de Schapendriftrun (5 of 10 kilometer). Deelnemers die minimaal 8 x hebben meegelopen en de 5 of 10 kilometer uitlopen ontvangen een deelnamecertificaat. Een herinneringsmedaille kan voor € 2,95 worden bijbesteld.

Programma: we starten met de hele groep met een warming up op de startlocatie. Op maandagavond lopen we vervolgens rustig in tot aan het 'Kastanjegat'. Beginners kunnen daar meedoen met het oefenprogramma, waarmee je in principe na 2 maanden 5 km kan hardlopen. Gevorderden kunnen op het 'driehoek-parcours' richting Mennorode en over de Heetkamp volgens een schema (dit krijg je aangeboden) aan hun conditie werken. Op zaterdagochtend kan het parcours wisselen.

'Vangnet': Fysiotherapie Midden Veluwe is onze backup bij fysieke klachten. De gediplomeerde medewerkers van Midden Veluwe staan voor u klaar met advies wanneer er sprake is van blessures of andere klachten.

Inschrijven: Opgeven voor de hardloopcursus kan door een mail te sturen naar wstoffer@solcon.nl of whatsapp/sms naar 06 - 2711 6560).